La secció primera de l’Audiència Provincial de Castelló ha condemnat un home a quatre anys de presó per un delicte d’estafa continuada després que decidís tallar-se la mà per a fingir d’aquesta manera un accident de trànsit i cobrar diverses pòlisses que tenia contractades.
El tribunal també l’ha condemnat a pagar una multa de 3.000 euros i a retornar a les companyies asseguradores a les quals va enganyar els 335.000 euros que va percebre com a indemnització pel fals accident.
L’agricultor, que estava tenint problemes econòmics, va idear un pla per a poder fer front al pagament de la seva hipoteca. Segons informa el Consell General del Poder Judicial, el condemnat va contractar o ampliar la cobertura amb fins a vuit companyies d’assegurances contra les quals més tard va litigar per a percebre les indemnitzacions corresponents.

Pla preparat
La sentència considera provat que l’acusat “per a poder cobrar les cobertures pactades, va procedir la matinada del dia 10 de desembre de 2007, sigui sol o amb l’ajut de tercers, a amputar-se amb un instrument tallant la seva mà dreta, per a posteriorment, després d’haver-se protegit la ferida resultant amb un torniquet que controlés l’hemorràgia resultant, […] provocar que l’automòbil sortís per la seva banda esquerra, deixant-lo caure per un terraplè terrenc”.
Segons el relat de fets provats, l’acusat va col·locar la seva mà amputada als peus del seient del conductor i, posteriorment, va calar foc al vehicle gràcies a una bossa de gasolina que havia portat. Després de tot això, ell mateix va trucar al servei d’emergències 112. Un agent de la Policia Local de Nules i diversos agents de la de Moncofar van ser els primers en arribar i se’l van trobar recolzat fumant una cigarreta.

(Per Expansión Madrid 13/01/2016)