elEconomista.es 27/01/2016

Estaries disposat a denunciar a una persona que cometi frau a l’assegurança? El 73 per cent dels conductors afirma que ho faria si amb això obtingués un benefici directe a canvi. El frau a l’assegurança d’automòbils li costa al sector assegurador prop de 1.200 milions d’euros, un 20 per cent més que fa dos anys.

I aquesta actitud delictiva encara és justificada per prop de 9 milions de conductors espanyols, segons el III Baròmetre del frau en l’assegurança d’automòbils de Línea Directa. Des de 2009, el frau a l’assegurança del cotxe s’ha multiplicat per 3,5.

De cada 100 sinistres declarats a l’assegurança 6 són intents d’estafa, la qual cosa té una conseqüència demolidora per al sector que a més repercuteix en el conjunt dels conductors.

Segons el baròmetre, el 94,5 per cent dels intents de frau estan relacionats amb els danys materials i el 4,5 per cent amb lesions.

Quin és el perfil del defraudador? D’acord amb l’estudi, és un home jove menor de 26 anys amb una feina precària o desocupat, tot i que creix el número d’homes de mitjana edat, amb estudis superiors i que treballen per compte aliè.