Un hospital de Hollywood, va patir un atac informàtic maliciós fa uns dies. La seva xarxa d’ordinadors va ser infectada xifrant les dades dels pacients. Aquest fet no era una pel·lícula, en realitat va provocar gairebé la paralització de l’hospital, doncs no podien fer ús dels ordinadors i per tant, tots els tràmits s’havien de realitzar a mà i en paper. Tampoc algunes proves mèdiques que requereixen sistemes informàtics van poder realitzar-se, per la qual cosa un gran nombre de malalts van haver de ser trasllats a altres hospitals.

Quin era el preu del rescat? 3,6 milions de dòlars, tot i que al final, i després de deu dies de caos a l’hospital  els ciber-delinqüents es van conformar, o això diuen, amb 17.000 dòlars per a aconseguir la clau de desxifrat i poder restaurar els sistemes. Ara tot sembla estar correcte.

Tal i com sol·licitaven els pirates informàtics, el pagament ha estat realitzat en Bitcoins per a què d’aquesta manera, els ciber-delinqüents segueixin assegurant el seu anonimat.

L’atac va poder haver-se produït mitjançant un atac rebut mitjançant un enllaç en un correu electrònic.

Això comença a ser comú també a Espanya, per això s’anirà popularitzant, especialment entre les empreses i institucions, l’assegurança de CIBERATAC i extorsió de dades.

Per a més informació sobre les nostres solucions asseguradores truca a 973727072 (Pregunta per Ramón de Urquía)