La importància d’una bona comunicació.

Una de les principals preocupacions de l’organització i promoció d’esdeveniments, és que la previsió d’assistència de persones sigui un èxit i compleixi amb el previst. Tots volem evitar aquest problema: una escassa convocatòria de persones.

És per això que conceptes com a ‘promoció’, ‘publicitat’ i ‘comunicació’ són part dels pilars fonamentals per aconseguir un esdeveniment reeixit.

Afortunadament, avui dia la tecnologia permet difondre informació i incrementar la demanda de forma eficaç i minimitzant costos, mitjançant estratègies de màrqueting digital.

Organitzar-se, la clau per a l’èxit.

El primer que hauries de definir, a l’hora de crear aquesta estratègia, és el públic objectiu; és a dir, als qui desitges dirigir-te. Has de definir amb minuciositat la teva “target” perquè solament inverteixis recursos a convidar als qui realment val la pena, i aconseguir els teus objectius de màrqueting sense malgastar diners ni temps, per aquest motiu és important preguntar-nos:

Són professionals? Gent jove? On viuen? Quins interessos tenen? A què es dediquen? Quins canals de comunicació utilitzen? Ja coneixen la teva marca?

Totes aquestes preguntes t’ajudaran a trobar el perfil exacte al que després has de dirigir les teves comunicacions. A més, t’orientaran a l’hora de triar el to, els canals que utilitzaràs i altres decisions que convertiran en reeixida la teva estratègia.

Els millors canals digitals per promocionar el teu esdeveniment.

Afortunadament, el món on-line ofereix innombrables alternatives per comunicar una notícia o un esdeveniment com el que tens entre mans. Pren nota dels mitjans més importants que hauràs d’utilitzar per arribar a la teva audiència i tria els que millor s’adaptin a la teva estratègia.

Xarxes socials.

Els teus perfils socials seran un canal ràpid i atractiu per comunicar totes les novetats respecte al teu esdeveniment.
Recorda que també són una molt bona via per generar compromís. Pots crear “trivials” que animin als possibles assistents a participar, concursos i sorteigs.
A més, una pàgina en Facebook per al teu esdeveniment pot ser una gran idea. Allí publicaràs totes les novetats i informació rellevant.

Després, durant l’esdeveniment, es comunicarà també tot el que hi ha darrere d’escena, el dia a dia, com es treballa, qui estan darrere de semblant esdeveniment i tot el que l’audiència vol conèixer.

Email màrketing.

El correu electrònic és el mitjà que millor retorn ofereix i et permet arribar directament a la safata d’entrada dels teus subscriptors, de forma segmentada i al moment indicat. Per això és considerat una eina infal·lible a l’hora de generar conversions.

Has de programar “comunicacions” automatitzades que constin d’un enviament d’invitació, un e-mail de benvinguda després de la inscripció, un recordatori un dia abans i un e-mail d’agraïment després de l’esdeveniment. Et portarà poc temps configurar-ho i després podràs oblidar-te de l’assumpte.

Blog.

Redacta un post atractiu per publicar en el teu blog, amb tots els detalls de l’esdeveniment. Recorda comunicar tota la informació rellevant; on es durà a terme, quant costa, quin dia  és, com registrar-se i tots els beneficis de ser part d’aquest gran esdeveniment.
Després, utilitza les xarxes socials per viralitzar aquest contingut i multiplicar la teva audiència.

Publicitat pagada

Si comptes amb una mica de pressupost, la publicitat pot ser un gran aliat. Pots crear anuncis per a xarxes socials i també per Google Adwords. Fins i tot pots provar amb una petita porció del teu pressupost a cada canal i assignar la resta al que millor hagi funcionat.

Partners.

Els aliats sempre són un recurs molt valuós per aconseguir objectius de màrqueting.
Tria les empreses o professionals que millor s’alineïn amb la teva estratègia, que apuntin al mateix perfil, que tinguin uns objectius similars (sense ser competència) i ofereix-los una proposta de col·laboració.

Influencers.

Els influenciadors també poden ser un canal valuós, però segurament també et requereixi de cert pressupost.
Es tracta de líders d’opinió respecte d’una temàtica particular i, per això, tenen una enorme credibilitat. La influència en els seus seguidors pot ser descomunal, alguna cosa que pot ser de gran ajuda per a tu.
Determina quins són els que tenen millor arribada al “target” que t’interessa… i a contactar!