Evita haver de fer ús de l’assegurança.

 

En l’actual model de societat en què vivim tots nosaltres, la utilització del cotxe, de la furgoneta, del camió o de la motocicleta, s’han convertit en part determinant del funcionament del nostre negoci i el nostre oci.

Desplaçaments curts o llargs, en dies festius o laborables, amb família o sense: l’ús del vehicle és avui omnipresent

 

Però, malauradament, és el sistema de mobilitat (circulació per carretera) amb major risc de patir un contratemps i que majors conseqüències econòmiques genera a tot el món.

 

Per això, el fet de tenir una bona assegurança per cobrir la necessitat de protecció econòmica en qualsevol circumstància, es converteix en part del bagatge imprescindible que ha de acompanyar-nos a l’hora de realitzar un d’aquests viatges. Tan important com els elements de seguretat del cotxe és saber-te protegit i recolzat per una assegurança que, en cas de qualsevol problema et garanteixi el pagament de les indemnitzacions degudes (danys propis o a tercers) o un retorn ràpid, agradable i sense molèsties per a tu, la teva empresa o els que viatgin amb tu.

 

Procura fugir de la picaresca de les assegurances a mitges, d’aquestes increïbles ofertes que a l’hora de la veritat es convertiran en un llarg rosari de reclamacions que et faran perdre temps i diners, possiblement molt més del que t’has estalviat.

 

Però, no estaríem sent objectius ni donant-te un bon consell si no us diguéssim que tampoc has escamotejar en la fiabilitat dels elements del vehicle que aporten seguretat: passar les revisions de la ITV, portar escombretes neteja parabrises en bones condicions igual que els retrovisors , posar-te el cinturó de seguretat i, sobretot, fer servir uns bons pneumàtics i en bon estat. El pneumàtic és un altre element clau en la seguretat del vehicle. És l’únic que manté contacte amb la carretera i la deficiència causa més sinistres després de les distraccions del conductor.

 

Com comenten els nostres amics de Rodi en el seu interessant bloc de consells i informació variada la lectura recomanem, en el seu post Riscos dels pneumàtics de segona mà , l’ús de gammes baixes de pneumàtics o de segona mà d’empreses de desballestament o altres procedències encara més dubtoses, augmenta el risc de patir un accident, amb les seves funestes conseqüències.

 

Són totes, qüestions de seguretat que no podem obviar. Així que, a l’hora d’utilitzar un vehicle que circuli per carretera, tant en trajectes curts com llargs, si us plau, presta atenció a disposar d’una bona pòlissa d’assegurança que cobreixi les teves necessitats; que els pneumàtics estiguin en perfectes condicions de manteniment i inflat; que els nivells de líquids de frens, refrigerants, d’olis i de combustible siguin els adequats; que els neteja parabrises funcions bé i que portes el cinturó de seguretat o el casc ben posats.

 

Amb tot això a punt, reduiràs les possibilitats de tenir un accident, evitant situacions en les que hagis de fer ús de l’assegurança i mantenint un nivell de seguretat i protecció adequat per a tu i els que viatgin amb tu.