A MES VIGILÀNCIA, MENYS MORTS A LES CARRETERES

Augmentar un 10% la supervisió reduiria en 90 persones a l’any els morts a les carreteres.

Segons l’estudi realitzat per MAPFRE en col·laboració amb l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil i la Universitat de Sevilla, incrementar la vigilància a les carreteres , mitjançant agents un 10%, reduiria la sinistralitat fins a un 5,3%, és a dir, se salvarien fins a 90 vides a Espanya.

I tot això per al millor compliment de la norma per part dels conductors.

L’estudi s’ha realitzat amb dades del període 2006 a 2015, analitzant les variables de la norma que més afecten els accidents de trànsit: nombre d’efectius desplegats a les carreteres, el nombre de radars, el moment econòmic o el mes de l’any entre altres- i les van relacionar amb la supervisió realitzada per la Guàrdia Civil en aquests períodes.

De la mateixa manera, han constatat que l’existència de radars, actua com un potent reductor de la velocitat: un increment del 10% en el nombre de radars reduiria les víctimes en un 4%.

Igual succeeix amb les denúncies imposades: un augment del 10% del nombre de denúncies també reduiria la mortalitat entre el 2,1% i el 1,5%. Conclusió de l’estudi: “les denúncies salven vides”.

“L’activitat de supervisió del compliment de les normes de circulació és efectiva, salva nombroses vides i, sobretot, seguirà fent-ho en el futur si som capaços de seguir invertint en ella”. En aquest sentit l’informe aplaudeix el recent anunci de la convocatòria de 1.800 places per cobrir jubilacions i noves incorporacions a la DGT el que, sens dubte, contribuirà a millorar la supervisió i en definitiva a prevenir la sinistralitat a les nostres carreteres.