A punt de començar el nou any, tots ens fem bons propòsits que regularment (gairebé tots) incomplim. Volem deixar de fumar, perdre pes, anar al gimnàs, estar menys estressats, etc., però ens proposem accions que ens costen moltíssim: deixar el tabac, menjar menys (sobretot del que més ens agrada) fer una hora diària d’exercici , etc. Descobrim els 30 dies, i fins i tot abans, que la tasca serà titànica.

 

Per això Cigna, companyia americana, asseguradora d’assistència sanitària a Espanya, ens recomana canviar aquests complicats objectius i substituir-los per aquests 7 propòsits, molt més raonables i satisfactoris. Tots, ens milloraran la salut.

 

  • Riure fins en els pitjors moments. La Fundació Espanyola del Cor afirma que el riure millora la ment i ajuda a prevenir malalties cardíaques en servir com a got dilatador del sistema cardiovascular. A més, redueix l’estrès, resulta un analgèsic natural per als dolors i disminueix la sensació de nerviosisme.
  • Socialitzar més. La Universitat de Brigham Young (EUA) va determinar que la manca de relacions interpersonals equival a fumar més de 15 cigarrets al dia o prendre sis gots d’alcohol diaris. És més, segons aquest estudi, les relacions socials tenen major impacte sobre la mortalitat prematura que exposar-se a la contaminació ambiental o l’obesitat.
  • Escoltar més música. La musicoteràpia se situa dins de la medicina recuperativa com a remei o control de l’estrès, problemes de socialització i trastorns físics, mentals i emocionals. De fet, hi peces terapèutiques contra l’insomni, la hipertensió, la depressió, l’ansietat, el mal de cap o les malalties d’estómac. Si s’acompanya ballant i cantant, el benefici serà, a més, tant emocional, com físic, ja que es combinarà l’esforç muscular amb la descàrrega de tensions i l’alliberament d’endorfines.
  • Deixar el perfeccionisme a un costat. El cortisol, hormona de l’estrès, està directament relacionada amb exigir massa. Això provoca frustració i, a la llarga, afecta l’estat d’ànim, podent desembocar en depressions. Per no caure en aquesta temptació cal tenir sempre una ment positiva enfront de les equivocacions i pensar que dels errors sempre es treu algun tipus d’aprenentatge.
  • Planificar més. El primer que cal fer al final de cada jornada és escriure en un document totes les tasques a realitzar al dia següent. El resultat es traduirà en una disminució de l’estrès i un augment de la qualitat del son.
  • Demostrar més els sentiments. S’anomena “ventilació emocional” i consisteix en disminuir al màxim l’opressió al pit que provoca no expressar opinions o sentiments. Els experts asseguren que el fet de “guardar” les coses repercuteix directament en una minva de la salut.
  • Aixecar-se cada mitja hora de la cadira de l’oficina. Segons investigacions de la Universitat de Columbia, el metabolisme d’una persona canvia quan roman més de mitja hora asseguda.

 

Estem segurs que et sentiràs millor.

feliç 2018