Certament! Els bancs fan assegurances com xurros II

Les corredories d’assegurances proporcionen el millor assessorament als seus assegurats i amb total independència a l’hora de contractar una assegurança de vida.

 

Urquía & Bas t’assessorarà correctament, ajudant-te a detectar les teves necessitats reals de cobertura i proposar-te solucions asseguradores.

 

Com dèiem en el nostre anterior article sobre assegurances de llar, “les entitats bancàries tenen entre els seus objectius principals la contractació d’assegurances de tota índole als seus clients. Contràriament al que hauria de ser, el nivell de formació de les persones que han d’assessorar al client en la contractació d’assegurances deixa molt a desitjar i -com la ignorància és atrevida-, es limiten a prescriure assegurances més barats (en realitat no) i absolutament estàndard, sense tenir en compte les peculiaritats que cada client té en el seu patrimoni i la seva persona “i donàvem com a exemple les assegurances de la llar, però això és així també en les assegurances de vida.

 

En l’assegurança de vida, un assessorament mínim serviria per identificar les necessitats reals de cobertura, en funció dels compromisos als quals ha de fer front l’assegurat o la seva família en cas de mort i als seus propis despeses en cas d’invalidesa. Però no només han de cobrir-se els compromisos com ara hipoteques, educació dels fills, tutela de familiar discapacitat, etc. Cal, en la mesura del possible, preveure el suficient perquè, a partir del moment en què ocorre alguna d’aquestes contingències, l’assegurat i la seva família pugui portar una vida digna. Cal conèixer també la diferència entre el que és una invalidesa absoluta i permanent (la cobertura més comuna), la invalidesa total o la gran invalidesa. De què cobertura s’inclogui en la pòlissa pot estar la diferència entre cobrar o no la prestació. En poques paraules direm que la invalidesa absoluta i permanent és la que impedeix a l’assegurat exercir qualsevol tipus de treball, mentre que la invalidesa total és aquella que impedeix a l’assegurat exercir la seva professió. La gran invalidesa, en canvi, ve a ser la que fa que l’assegurat necessiti ajuda per al seu propi compte.

 

Una altra cosa a tenir en compte és que el preu que es paga d’una assegurança de vida va en funció de l’edat de l’assegurat i del capital que triï i, en alguns casos, de la professió que exerceix.

 

Hi ha un aspecte important a tenir en compte quan la contractació de l’assegurança és a través d’una entitat bancària. La primera és que el preu acostuma a ser voluminós, fins i tot fins al doble i triple del qual obtindria a través d’un altre mediador. Això, al cap dels anys pot suposar una gran quantitat de diners, que, fins i tot, pot superar l’estalvi de tipus d’interès que es promet a canvi.

 

Una altra cosa que acostumem a veure és com les entitats financeres col·loquen les assegurances sense ni tan sols l’assegurat tingui coneixement d’això fins que paga la prima, havent-se-fet signar una sol·licitud d’assegurança gairebé sense emplenar pel que fa al que l’estat de salut es refereix , el que en cas de sinistre pot suposar un rebuig per declaracions suposadament falses o inexactes. Un mediador d’assegurances sempre omplirà una sol·licitud d’assegurança de vida recollint tota la informació necessària per evitar qualsevol problema posterior.

 

També es pot donar el cas que l’entitat financera, quan atorga un préstec, exigeixi una assegurança de vida per a tot el període del préstec i, a sobre, pretengui cobrar la prima de tot el període al principi del contracte.

 

Totes aquestes pràctiques abusives s’estan denunciant constantment, particularment per l’associació a la qual pertanyem, ADECOSE, que s’ha proposat defensar els drets dels clients perquè aquests elegeixin en llibertat. Molt probablement, aquests abusos aniran desapareixent a mesura que els plets que resulten s’acabin resolent favorablement per als assegurats.

 

En Urquía & Bas podem assessorar adequadament sobre com assegurar la teva vida de manera òptima, amb total independència, ajustant la teva assegurança de vida a la situació actual i futura de manera que aquest compleixi amb les teves expectatives. Si vols saber una mica més sobre les assegurances de vida, pots entrar en aquest enllaç a la nostra web: https://urquiabas.com/seguros-personales/vida-individual/

 

Per això, si tens la teva assegurança de Vida amb una entitat financera podem ajudar-te.