L’assegurança de Vida Sencera, una solució per a la perfecta transmissió del patrimoni als hereus.

 

En el nostre anterior article sobre l’estalvi donàvem un repàs a la figura del corredor d’assegurances i com aquest assessora al seu client de manera independent i transparent, ajudant-lo a triar el producte d’estalvi més convenient per a ell.

 

Parlàvem llavors de tipus d’interès baixos, de la bona solvència de les asseguradores, d i les comissions que s’apliquen; a prop del perfil de risc dels client s i, finalment, vam donar una lleu pinzellada a l’assegurança de Vida Sencera, en què anem a aprofundir en el següent article.

 

L’assegurança de Vida  sencera, en estricte sentit, és una assegurança de vida que dura tota la vida (i perdó per la redundància). És a dir, l’assegurat ho estarà fins que mori o quedi invàlid: a l’edat de 34 anys als 63, als 74, als 80 o, per què no, als 107 anys. I ho està des del moment en què contracta la pòlissa, pel capital que s’hagi estipulat per al cas de mort o d’invalidesa.

 

Pel que fa al pagament de la prima (preu) anual, és ta pot establir fins a una data concreta -per exemple, fins als 65 anys- o durant tota la vida, sí, durant tota la vida. En aquest cas la prima serà inferior, ja que es pagarà sempre.

 

Per a què serveix una assegurança de Vida Sencera? L’assegurança de Vida Sencera té una utilitat principal, possibilitar que els hereus puguin fer front a l’impost de transmissions quan rebi n el patrimoni de l’assegurat; però pot tenir una altra utilitat com a instrument d’estalvi.

 

Però … I si no puc seguir pagant la prima en un moment donat? ¿Perdo el meu capital? En absolut. L’assegurat té dret a deixar de pagar i mantenir el capital acumulat fins a aquesta data; o pot rescatar la totalitat o, fins i tot, pot demanar-li un crèdit a l’asseguradora sobre el seu propi capital ¡! .

 

Si vostè té un bon patrimoni – i es pot permetre aportar amb regularitat una prima a aquesta assegurança -, tindrà des del principi un capital important perquè els seus hereus puguin rebre-sense que hagin de buscar altres alternatives que els permetin sufragar l’impost mitjançant crèdit per aconseguir la transmissió.

 

Existeixen moltes altres fórmules d’estalvi en funció de les necessitats reals del client. Per assessorar convenientment seu corredor d’assegurances té els coneixements i experiència suficient.